STOR FLETTET JULESTJERNE

Jeg har længe haft lyst til at lave en stor flettet julestjerne. Men hvad stiller man op med stjernen, når den er færdigfoldet? Den er jo ikke sådan lige at hænge i et vindue eller på juletræet. Jeg bruger mine som loftsudsmykning, når jeg er ude som underviser ved kreative workshops og har også en hængende på min hoveddør i hele julemåneden. Nedenfor viser jeg hvordan du kan flette en stor julestjerne i lamelgardin og skabe din egen juleudsmykning – hvad enten den skal bruges som lofts- eller dørophæng.

Stor flettet julestjerne til loftsophæng

Flettestrimler af lamelgardin
Flet midten af stjernen
Fold stjernens sider
Fold de koniske toppe
Fortsæt til alle fire koniske toppe er foldet
Stjernens ene side er færdigfoldet
Vend stjernen om og gentag de foregående trin, som anført i vejledningen.
Sådan ser den færdige stjerne ud, her har jeg valgt at flette koniske toppe på begge sider. Nu mangler strimlerne blot at blive klippet af ved stjernens kant.

Stor flettet stjerne til væg- eller dørophæng

Hvis du ønsker at anvende stjernen som ophæng på en flade, kan du vælge at flette bagsiden med en flad midte, så den kan hænge på en dør eller en væg. Følg blot denne vejledning.

Monter stjernen med ophængssnor og pynt – her er anvendt lædersnor, træperler og en kogle fra naturen. Du kan bruge et kødspyd eller et stykke ståltråd, til at føre lædersnoren igennem stjernens midte.
Her er bagsiden med et trekantet fletmønster, så den kan hænge opad en dør eller væg.
Hvis du hænger den på indersiden af en hoveddør med glas, er begge sider synlige og det fungerer rigtig fint.

God fornøjelse!