Smukke papirfugle

Papirfugle

Ideen til papirfuglene udspringer af den norske julekalender Snöfall, som jeg så med mine børn på DR i 2017 (Snefald). I et af de første afsnit, forvandles en håndskreven ønskeseddel, til en animeret origami fugl. I scenen flyver den smukt ud af et åbent vindue. Jeg har forsøgt at genskabe fuglen i en miniature-udgave i transparent papir.

Papirfuglene er skønne som ophæng på en gren, i vinduet eller som pynt på juletræet. De giver anledning til, at sætte sig en stund og reflektere over livet og få sat drømmene lidt i bevægelse, så de kan udleves.

Papirfugle

Materialer

Du skal bruge et ark papir i størrelsen 13 x 13 cm, et falseben, hultang/nål samt snor til ophæng. Du kan sagtens bruge en anden papirstørrelse, hvis du ønsker en mindre/større fugl. Fuglene her måler ca. 8 cm fra næb til hale og er foldet i transparent papir.

Foldevejledning til papirfugle

Ønskefuglene er foldet ud fra en vejledning på det engelske origami site origami-instructions.com. Modellen er tilsat lidt ekstra folderier, som er mine egne. Prøv dig frem med grundopskriften og leg med papirfuglenes hale- og ansigtsudtryk.

God foldelyst!

Papirfugle