Hvordan fletter man flade julestjerner ud af flettestrimler?

flat flettede froebel stjerner ud af flettestrimler model 1 og 2Jeg fortrækker at flette de flade julestjerner ud af flettestrimler i ensfarvet papir. De bliver rigtig fine hvis du hænger dem sammen som en guirlande med fem stjerner, eller bruger dem som smukt vedhæng på din gaveindpakning. Flettevejledningen tager udgangspunk i den traditionelt flettede julestjerne, men i stedet for de konisk 3-dimensionelle stjernespidser, flettes der en flad midte. Trinnene nedenfor guider dig igennem to udgaver af den flade julestjerne.

Materialer

Du skal bruge følgende materialer for at flette dine flade julestjerner.

  • En pakke flettestrimler
  • Saks
  • Blyant
  • evt. snor til ophæng

Flettevejledning til flade julestjerner af flettestrimler

Start med at flette ud fra grundvejledningen for den flettede 3-dimensionelle julestjerne trin 1 til 10, så du når frem til midten af stjernen. Herefter kan du gå i gang med at flette, en af de to varianter af den flade julestjerne, som vises i det følgende.

Model A – Flade julestjerner med lige midte

Du kan vælge mellem to stjernemodeller. Den første model har en enkelt flad midte med de fire karakteristiske firkanter, som vi kender dem fra grundvejledningens trin 1 til 4.

1. Tegn en streg der hvor strimlen skal klippes af, så den følger den skrå linje på den trekantede sidetak.flade julestjerner ud af flettestrimler og stjernestrimler trin 12. Klippe de fire overflødige strimler af ved blyantsstregen hele vejen rundt.flade julestjerner ud af stjernestrimler trin 23. Stikke dem ind under hver af de retvinklede trekanter eller takker, så strimlen bliver gemt og du får en enkelt flad stjerne med fire firkanter som midte.flettet flad julestjerner ud af stjernestrimler trin 34. Vend stjernen rundt og gentag trin 1-3.Trin 4 flad julestjerne ud af flettestrimler model 15. Din stjerne er nu færdig og klar til ophæng.Trin 5 flad julestjerne ud af flettestrimler model 1

Model B – Flade julestjerner med drejet midte

Hvis du ønsker en drejet midte på dine flade julestjerner, skal du folde hver af midterstrimlerne, så de tilsammen danner en drejet firkant ud af retvinklede trekanter.

1. Start med at åbne stjernen op ved at løfte den øvre strimmel fra højre mod venstre.Trin 1 - flade julestjerner ud af flettestrimler model 22. Tag fat i den strimmel der peger ned mod dig, og fold den forover og ned gennem midten fra højre mod venstre som vist på billedet ovenfor. Træk forsigtigt strimlen ud gennem de flade sidetakker i venstre side, og støt folden på plads, så den danner en retvinklet trekant.Trin 2 - flade julestjerner ud af flettestrimler model 2Trin 2b - flade julestjerner ud af flettestrimler model 23. Gentag med de næste strimler hele vejen rundt så der dannes fire trekanter i alt. Du vil nu kunne se den karakteristiske drejede firkant træder frem.trin 3 flade julestjerner ud af flettestrimler model 24. Vend stjernen om på den anden side og gentag trin 1 til 3.Trin 4 Vend stjernen og gentag trin 1-3 på din flade julestjerner ud af flettestrimler5. Nu mangler du kun at klippe ender af, langs de flade sidetakker og din stjerne er klar til brug.Trin 5 din flade julestjerner ud af flettestrimler er nu næsten færdig

God foldelyst!