Papirjuveler som grafiske ophæng

DIY fold selv papirjuvelerJeg ser frem til 1. søndag i advent, hvor der skal pyntes op med julepynt og smukke lys i boligen. Ophængene her er dog meget juleneutrale og kan sagtens pynte i efteråret. Du kan placere de færdigfoldede papirjuveler på en gren, i et fad, eller i en flot skål. De kan også bruges som pynt på en julegave eller i en juledekoration. Mulighederne er mange, når det gælder farvekombinationer og papirmateriale og alle kan være med, da de er lette at folde. Opskriften har jeg fundet på den norske origamiblog Foldyouso.com og på denne engelske origami side.

Materialer til papirjuveler

Du skal bruge 2 ark kvadratisk papir samt nål og tråd hvis du ønsker at bruge dem til ophæng.

Foldevejledning til papirjuveler

Papirjuvelen består, ligesom papirdiamanten, af to ark kvadratisk papir, der foldes hver for sig og sættes sammen. Grundtrinnene er identisk med foldevejledningen for papirdiamanter og juletræer som jeg tidligere har vist.

1. Start med at folde to papirark ud fra grundtrin 1-7 i diamantvejledningen, så du får to papirelementer som vist nedenfor.DIY fold selv papirjuveler trin 1DIY fold selv papirjuveler trin 1

2. Montere evt. en snor hvis du ønsker at bruge modellen til ophæng, ved at lave hul i spidsen og trække en snor igennem. Sæt derefter de to papirelementer sammen som vist nedenfor. Vær opmærksom på at folderne ligger modsat som vist på billedet, så siderne passer sammen.DIY fold selv papirjuveler trin 2

DIY fold selv papirjuveler trin 2

DIY fold selv papirjuveler trin 2Vær opmærksom på, at modellen ikke altid samles i første forsøg. Sæt forsigtigt papirelementerne sammen en side af gangen, ved at dreje papirjuvelen rundt, imens du forsigtigt folder siderne ind under og ud over hinanden. Øvelse gør mester!

DIY fold selv papirjuveler trin 3

DIY fold selv papirjuveler resultat

God foldelyst!