Foldeteknikker i papir

Foldeteknikker i papir

Jeg har afprøvet forskellige foldeteknikker i papir bl.a. ved hjælp fra bogen “Folding techniques for designers – from sheet to form” skrevet af Paul Jackson. Bogen har i den grad åbnet mine øjne for papirmaterialets unikke egenskaber – og mangfoldighed, når det kommer til formgivning. Der er nærmest ingen grænser for hvilke former du kan skabe i papir, når blot du har respekt for papirets skrøbelighed og begrænsninger.

Inspirationen til dette blogindlæg kommer fra en oprydning i mit billedarkiv. Her faldt jeg over smukke billeder af forskellige foldeteknikker jeg har afprøvet i årenes løb. Mulighederne indenfor origami er mange og det er med til at gør papirmaterialet til mit fortrukne, når jeg skal udfolde mig kreativt.

Foldeteknikker i papir – Harmonikafoldning

Foldeteknikker i papirEn vigtig foldeteknik indenfor origamien er “Accordion paper folding”. Det danske navn er knap så eksotisk og går under betegnelsen “harmonika foldning”. Teknikken har jeg brugt, da jeg viste på bloggen hvordan man folder påskeæg, lampeskærme og geometriske snebolde i papir.  Fælles for dem alle er, at modellerne bliver skabt ved hjælp af symmetriske folder i papiret, der gør papirmaterialet fleksibelt og formbart.

Foldeteknikker i papir

Foldeteknikker i papir – Modulær origami

Foldeteknikker i papir modulær origamiEn anden vigtig foldeteknik er “modulær origami”. Her skabes den færdige model ved hjælp af flere papirelementer, som foldes individuelt og sættes sammen. Teknikken har jeg vist på bloggen, da jeg foldede enkel origami pynt, geometriske ophæng og æsker samt papirdiamanter.

Du kan læse mere om foldeteknikker og gode begyndertips under menupunktet ORIGAMI. Her har jeg skabt en lille guide, der hjælper dig godt i gang med papirfoldning. God foldelyst!

Foldeteknikker i papir

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem