Et flettet mønster i papir

Dåser beklædt med flettet mønster i papir af stjernestrimler Jeg er bid af at væve mønstre i papir, her med udgangspunkt i sorte stjernestrimler, som er blevet tilovers fra julens stjerneproduktion. Ideen med et flettet mønster i papir, er dels inspireret af et ældre Designandforms indlæg med flettede grafiske bogomslag og dels af et spændende væveprojekt fra de to tekstildesignere Helle Gråbæk og Maria Kirk Mikkelsen, som jeg har fundet på bloggen Patternbankblog via Pinterest.

Materialer

Du skal bruge følgende materialer og redskaber: En pakke stjernestrimler i 10mm bredde, Et stk. hvidt karton i A4, Blyant og lineal, Skalpel og skæreunderlag, Dobbeltklæbende eller almindelig tape, En rengjort konservesdåse (str. svarer til dem fra kokosmælk).

Flettet moenster i papir her er hvad du skal bruge for at komme igang

Flettevejledning

1. Jeg har taget udgangspunkt i højden på konservesdåsen og overført den til fletteområdet på det hvide karton, som danner basen for det videre flettearbejde. Feltet du skal tegne op måler B25xH11cm.

Flettet moenster i papir saadan kommer du igang 2. Brug en skalpel og en lineal til at skære 25 lodrette linjer ned gennem papiret med en centimeters mellemrum. Sådan at bredden på linjerne er identisk med bredden på flettestrimlerne og du opnår en højde på 11 cm som gør det muligt at starte og slutte med en hel papirstrimmel.

Flettet moenster i papir trin 23. Herefter er det blot at lege med forskellige udtryk, når du fletter stjernestrimlerne ind og ud igennem linjerne i kartonen.

Faerdig flettet moenster i papir

Montering

4. Når du er færdig med dit flettemønster, er det blot at bukke kanterne på det hvide karton bagover og klippe de overflødige strimler af i hver ende. Du kan med fordel bruge lidt dobbeltklæbende tape til at fastgøre strimlerne til kartonen, i den af enderne som skal monteres direkte på dåsen, så du undgår strimlerne buler op på den færdigmonterede dåse.

flettet mønster i papir klar til montering

5. Montere det færdige flettestykke på dåsen med en limpistol. Start med den tapede ende af flettemønstret og hæft den direkte på dåsen. Fortsæt med at folde stykket rundt om dåsen og hold det stramt til, mens du limer papirstykket fast.

Flettet mønster i papir montering trin 5

God flettelyst!