Artwork by Sonia Rose

Igennem de seneste måneder, har jeg arbejdet på at skabe en ny serie håndfoldede papirværker i eget navn. Ideen til billederne udspringer af det papirværk, som jeg udlånte til en reportage for Bo Bedre tidligere på året.

Grafisk og organisk udtryk

Jeg er optaget af at skabe enkle og rolige udtryk i mine billeder. Den hvid farvepalette fremhæver kontrasten mellem lys og skygge, som er tilstede i hver papirfold. Nu har jeg færdiggjort tre af mine værker. De er karakteriseret ved deres grafiske og organiske former, som jeg holder meget af at arbejde i. Det har været en lang proces, som har rummet en masse læring og udfordringer. Papir er et levende materiale og det vil aldrig være muligt, at skabe to identiske værker.

Materialevalg

Der er blevet nørdet i materialer, monteringsformer og indramning, for at skabe det helt rette udtryk. For at sikre holdbarheden i materialevalget, har jeg arbejdet i syrefrit papir, som ikke gulner og nedbrydes lige så hurtigt af lyset. Samtidig er indramningen foretaget af en professionel. Jeg har valgt at bruge museumsglas fremfor almindeligt glas, da dets særlige UV filter beskytter papiret mod forfald.

Den kreative proces

Værkerne er blevet til i hånden uden brug af teknologi. Mine primære redskaber er blyant, lineal, hobbykniv og et falseben. Derfor vil du kunne finde små urenheder i papiret og spor efter mine håndtryk, hvis du går helt tæt på værkerne, det er en del af det kunstneriske udtryk.

Mine værker udføres under kunstnernavnet Sonia Rose, de vil foreløbigt kunne ses på hjemmesiden her. Jeg håber, at I vil tage godt imod dem, og at de vil skabe glæde og harmoni hos beskueren.