Papirdiamant foldet af kvadratisk papir

DIY Papirdiamant faerdigfoldetPapirdiamantens dele foldes enkeltvis og sættes sammen i en forholdsvis simpel process. Første gang jeg stødte på de smukke papirophæng, som går under navnet papirdiamant eller paper diamont på engelsk, var på Pinterest og senere blogs som bl.a. Design og Form. Jeg har sidenhen foldet dem i et utal af farver og mønster og brugt dem som grenophæng, gavedekoration og som pynt i skåle. I det følgende vil jeg vise dig foldeteknikken og hvordan du nemmest samler din papirdiamant.

Find inspiration til at folde din papirdiamant i sort/hvid papir her.

Materialer og redskaber

Du skal bruge følgende materialer og redskaber i foldeprocessen.

  • 2 stk kvadratisk papir, f.eks. 13×13 cm
  • Saks
  • Nål og Tråd
  • Flydende lim

Materialer du skal bruge til at folde papir diamant

Foldevejledning – sådan folder du en papirdiamant

Hver papirdiamant foldes af to stykker kvadratisk papir, der først foldes hver for sig og derefter monteres med snor og limes sammen.

1. Start med at folde papiret diagonalt fra hjørne til hjørne.DIY Papirdamant start med at folde papiret på tværs2. Fold en tværgående diagonale linje fra det andet hjørne, ved at åbne papiret op og vende det om på den anden side, så du får en fold der går modsat den første (forklaring følger senere).

3. Du skal nu folde papiret i halvt, ved først at åbne det op og vend det tilbage på den anden side igen. Fold nu papiret i halvt først den ene vej og gentage midterfolden på den anden led som vist.Papirdiamant fold papiret i halvt på langs og fra hjørne til hjørne4. Åben papiret op så det ligger fladt. Læg mærke til de indadgående og udadgående folder, som skal være identiske med billedet her (alle folder er indadgående, på nær den diagonale fold der går fra venstre top til højre hjørne). Det gøre det nemmere at klappe papiret sammen i næste trin, hvis folderne går den rigtige vej. Du kan læse mere om origami foldeteknik her.DIY Papirdiamant sådan skal folderne se ud5. Tag nu fat i siderne af papiret og tryk dem forsigtigt mod hinanden, så modellen bukker sammen ned over midten og det øverste og nederste hjørne lukker sammen i en ny mindre firkant.DIY Papirdiamant papiret lukkes nu sammen6. Tag fat i den lukkede firkant og fold den første flap op så den står lodret.DIY Papirdiamant klap de fire folder sammen saa der dannes 8 smaa folder7. Åben forsigtigt folden imens du presser den flad, så der dannes to nye folder som flugter med midterlinjen. Gentag med de øvrige fire folder så papiret danner 8 folder.DIY Papirdiamant nu skal folderne deles i halv så der opstår 8 flapper ialt8. Klip nu det nederste stykke af som anvist.DIY Papirdiamant klip folderne af9. Fold hjørnerne ind mod midten en af gangen hele vejen rundt. Gør dig umage med at folde papiret præcist fra midten i bunden og flugt hjørnet med midterfolden. Det skaber de flotteste takker på din papirdiamant.DIY Papirdiamant fold hjørnerne en af gangen10. Nu mangler du blot af åbne papiret op, så du kan folde de karakteristiske zigzag, der danner midten af den færdige diamant. Fold hver af de 8 spidser ind mod midten hele vejen rundt og klem modellen sammen undervejs.DIY Papirdiamant fold papiret ud og buk kanterne ned11. Gentag nu trinnene ovenfor med det andet stykke kvadratiske papir, så du får to identisk foldede papirdele.

Montering

12. Inden delene limes sammen kan du montere en snor i den ene del, hvis din papirdiamant skal bruges til ophæng.DIY Papirdiamant monter nu snoren i den ene halvdel inden montering13. Du skal forsigtigt smøre lim på alle indadgående trekanter på den ene af halvdelene. Jeg er kommet frem til det pæneste resultat, ved at bruge flydende lim. Efter at have eksperimenteret med både dobbeltklæbende tape, limstift og limpistol.DIY Papirdiamant saadan limer du delene sammen14. Placer nu diamanthalvdelene ovenpå hinanden, så takkerne passer sammen og pres dem forsigtigt mod hinanden. Det kræver lidt tålmodighed at få siderne til at line pænt op. Jeg plejer at sidde med en halvdel i hver hånd og skubbe kanterne forsigtigt på plads, indtil jeg er sikker på at limen er tør.DIY Papirdiamant sæt nu delene sammen som vist på billedetDriller folderiet, så skriv til mig i kommentarfeltet nedenfor og jeg vil forsøge at hjælpe dig videre.

God foldelyst!

 

Foldevejledningen til Origami Diamanter er brugt i Magasinet Boligliv nr. 11 2017.

Gem